Nieuws

Nieuwe functies voor Calimoto-app

Niet iedereen is gecharmeerd van het gebruik van zijn doorgaans dure smartphone als navigatiesysteem op de motor (trillingen, weersbestendigheid etc), maar het kan natuurlijk best als alternatief dienen voor een regulier motornavigatiesysteem. Inmiddels zijn er al diverse speciale route apps beschikbaar, waarvan Calimoto een van de meest bekende is.

Nieuw is de app, zowel voor Android als iOS dus bepaald niet, vernieuwd daarentegen wel. De app biedt zoals nagenoeg alle navigatieapps de mogelijkheid tot het uitzetten van routes (ook op de pc), maar ook het aanpassen ervan, evenals het delen met andere gebruikers. Er zijn specifieke POI’s voor motorrijders zoals bergpassen, tankstations en motortrefpunten, en iedere gereden tour wordt getrackt, zodat je achteraf onder meer de gemiddelde snelheid, maximale snelheid, gemaakte hoogtemeters en allerhande andere info kunt oproepen.

Tot zover niets nieuws onder de zon. De app biedt nu echter ook een functie die al lang op het wensenlijstje van veel gebruikers stond: het offline gebruik van kaarten. Ofwel gewoon thuis het benodigde kaartmateriaal downloaden, zodat je onderweg niet afhankelijk bent van dataverkeer. Zeker in landen die geen onderdeel van de EU uitmaken en waar het gebruik van mobiele data nog behoorlijk in de centen kan lopen, een meer dan welkome feature.

De Calimoto kan gratis gedownload worden, dan betreft het echter wel een uitgeklede versie zonder functies als het offline gebruik van kaartmateriaal en de analysetool. Uiteraard is er ook een Premium-versie waarbij alle functies zijn vrijgegeven, en wel in abonnementsvorm. Deze kost namelijk € 4,99 per week of € 39,99 per jaar. Bij de gratis versie kun je overigens ook eenmalig € 69,99 betalen om het kaartmateriaal offline te kunnen gebruiken. Deze functie is bij de betaalde Premiumversie uiteraard inbegrepen.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.