Nieuws

Nieuwe Aprilia voor talentencompetitie in Italië

Een sportloos jaar? Niet als het aan Aprilia ligt, want zij starten dit jaar haar FIM Aprilia Sport Production Championship in Italië. Een competitie voor talenten die daarbij racen op de nieuwe viertakt Aprilia RS 250 SP.

Aprilia heeft al flink wat kampioenschappen op haar naam staan dankzij coureurs als Max Biaggi, Loris Capirossi, Valentino Rossi, Casey Stoner, Marco Melandri, Jorge Lorenzo en Marco Simoncelli. Om er maar een paar te noemen. Aprilia wil dat aantal het liefst laten groeien, dus willen ze toekomstige kampioenen gaan opleiden.

Daarom heeft het merk een eigen cup opgezet in het kader van de Campionato Italiano Velocità – CIV Junior 2020. Hierin zullen jonge coureurs het tegen elkaar opnemen op identieke Aprilia RS 250 SP’s. Voor het eerste seizoen zijn er zes races gepland in Italië en deelnemers moeten ten minste 11 jaar oud zijn. En hoewel er tijdens de presentatie van de cup nog weinig bekend was over de motor waarmee geracet zou worden, is daar nu wel meer over duidelijk.

De nieuwe 250 cc racer van Aprilia moet namelijk zo’n 35 kilo lichter zijn dan de straat-versie van de RS 125. Dat is onder meer debet aan de aluminium velgen van Marchesini waarmee de racer standaard geleverd wordt. Verder heeft Aprilia haar nieuwe motor aangekleed met Öhlins vering, een uitlaatsysteem van SC-Project en banden van Pirelli. De assemblage van de motorfiets gebeurt bij Ohvale, een partner van Aprilia. De 28 pk-sterke racer heeft een vanafprijs van € 9.700,-

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.