Nieuws

Nieuwe Aprilia RS125 en Tuono 125

Goed nieuws voor de jongsten onder ons, want Aprilia zet nieuwe uitvoeringen van de RS125 en Tuono 125 op de markt. Beide hebben een nieuw jasje, maar lijken uiteraard nog steeds op hun grote voorbeelden, respectievelijk de RSV4 superbike en de Tuono V4 naked. Ook is er, met name bij het nieuwe neusje, gekeken naar de recent gepresenteerde RS660 en Tuono 660.

In die neusjes huist trouwens led-verlichting met in de koplamp geïntegreerde knipperlichten. Het lcd-dashboard is volledig vernieuwd en is voorbereid op het Aprilia MIA multimedia-platform dat middels bluetooth met je smartphone communiceert. Verder hebben beide 125’s een nieuw ABS-systeem van Bosch, een bredere 140-achterband en uiteraard is ook de 125cc-eencilinder zelf aangepast met onder ander een gewijzigde verbrandingskamer, nieuwe in- en uitlaatkanalen en een nieuw uitlaatsysteem. De koppelkromme is volgens Aprilia nu wat beter gevuld en het maximum vermogen is bij een lager toerental beschikbaar. Ook is de overbrenging langer geworden door het gebruik van 58-tands tandwiel. Gebleven zijn uiteraard het prachtige aluminium frame en de asymmetrische swingarm. De RS125 is er in twee kleuren: Aprilia Black en GP Replica-versie. De Tuono 125 is er eveneens in Aprilia Black en daarnaast in Lightning White en Arrow Grey. De prijzen zijn nog niet bekend.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.