Nieuws

Nieuw rubber van Bridgestone: Battlax Sport Touring T32 en T32GT

Bridgestone heeft twee nieuwe sets toerbanden gepresenteerd. De Battlax Sport Touring T32 en de Battlax Sport Touring T32GT. Deze opvolgers van de Sport Touring T31 zijn volgens Bridgestone vooral op nat wegdek in alle aspecten beter dan de T31.

Dat komt door het nieuwe design van de band en de gebruikte compoundtechnologie.

Zowel de T32 als de T32GT is namelijk voorzien van de zogenoemde Pulse Groove Patern Technology. Een nieuw ontwerp voor de profielgroeven, waarbij Bridgestone geen gebruik meer maakt van rechte lijnen. In plaats daarvan heeft de bandengigant eilandjes in de groef geplaatst die fungeren als een deflector. Volgens Bridgestone wordt het water hierdoor veel sneller afgevoerd, wat de grip bij natte omstandigheden natuur ten goede komt.

Vergeleken met zijn voorganger, biedt de Bridgestone Battlax Sport Touring T32 een 7% kortere remweg op nat wegdek en een 13% groter contactvlak van de achterband. De speciaal voor middelzware en zware motorfietsen ontwikkelde GT heeft eveneens betere prestaties en gaat daarnaast 10 procent langer mee dan zijn voorganger.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste indruk: Indian Scout

Eerste indruk: Indian Scout

17 april, 2024

Zon hoog aan de hemel, rechts van me het glinsterende wateroppervlak van de Stille Oceaan dat helemaal doorloopt ...

Overig nieuws