Nieuws

Nieuw Pinlock-vizier met kristalhelder zicht

Er is tegenwoordig bijna geen helm meer, die zonder Pinlock-anticondensvizier zijn weg vindt naar de eindgebruiker. De werking van dit ‘binnen’-vizier is even simpel als geniaal, want gecombineerd met het originele vizier van de helm zorgt het voor een dubbellaags luchtdichte kamer, waardoor de kans op beslaan aan de binnenzijde van het vizier wordt geminimaliseerd.

Met de nieuwe XLT-lens belooft Pinlock zelfs een kristalhelder zicht. Het geheim van de smid schuilt hem in de nieuwe XLT-technologie, waarbij gebruik wordt gemaakt van ‘Cottonseed Biopolymer’-materiaal dat volgens Pinlock een veel grotere licht doorlatende werking kent.

Dit materiaal is gemaakt van katoenzaadvezel en wordt al langer gebruikt in de optische industrie. Door het materiaal in drie cycli te bewerken krijgt het oppervlak een unieke structuur voor een zo optimaal mogelijk vochtabsorptie, zonder dat dit ten koste gaat van de optische kwaliteit van de lezen. De XLT-technologie wordt voor het eerst toegepast bij het 120 XLT-vizier, Pinlocks vizier met de grootste anticondenswerking.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws