Nieuws

Nieuw blok van Harley: Vloeistofgekoelde middenklasse V-Twin

Harley-Davidson maakte afgelopen jaar bekend dat het zich in de toekomst niet enkel meer op haar traditionele markten gaat focussen, maar ook haar pijlen richt op andere segmenten. Zo wil het binnen afzienbare tijd onder meer met een nieuwe powercruiser, allroad en streetfighter komen. Over het nieuwe blok, dat de basis van deze ‘nieuwe tijd’ gaat vormen, zwijgt H-D nog altijd in alle toonaarden. Nieuw vrijgegeven patent-tekeningen brengen daar verandering in.

In deze tekeningen is een gloednieuwe vloeistofgekoelde 60-graden V-Twin te zien. Kijkende naar de duidelijk zichtbare ophangpunten aan de achterkant van het blok en aan de voor- en achterzijde van de cilinderkoppen, is het aannemelijk dat de nieuwe V-Twin een dragend onderdeel wordt in de nieuwe modellen.

Over de eventuele cilinderinhoud van het slanke blok staat niets beschreven, maar Harley-Davidson maakte zelf al bekend dat de inhoud varieert tussen de 500 en 1250 cc. Voortbordurend op dit gegeven, gaan wij er gemakshalve vanuit dat er vier groottes komen te weten: 500, 750, 975 en 1250 cc. Of dat klopt, wordt vermoedelijk snel duidelijk. H-D heeft immers bekendgemaakt dat ze vanaf 2020 met de eerste nieuwe motorfietsen op de markt willen komen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Touratech Travel Event 2024

Touratech Travel Event 2024

20 april, 2024

Bekende sprekers, internationale sterren, een grote filmpremière, gerenommeerde exposanten en tal van ...
Precies vier dagen te koop

Precies vier dagen te koop

19 april, 2024

Vespa viert het 140-jarig bestaan op passende wijze. Het bouwt niet alleen een exclusieve scooter (maximaal 140), ...

Overig nieuws