Nieuws

Next-level Lego Masters: Ducati onthult levensgrote Lego-Panigale V4 R

Ducati heeft, in samenwerking met Lego-ontwerper Riccardo Zangelmi, een levensgrote en functionele Ducati Panigale V4 R onthuld. Opgebouwd uit liefst 15.000 legosteentjes en een hele hoop bloed, zweet en tranen. Uiteindelijk werd er namelijk liefst 400 uur in gestoken. Dat is overigens wel te zien, want de motor ziet er werkelijk prachtig uit.
Het levensgrote model werd gebouwd ter ere van de onlangs gelanceerde Lego Technic-Ducati set. Meest bijzondere van het levensgrote model is dat er geen gebruik is gemaakt van computer-software om het model digitaal uit te tekenen. In plaats daarvan heeft Zangelmi de motor helemaal met de hand ontworpen. Als extra hindernis, koos hij tevens voor technisch Lego, waar hij nog nooit eerder een ontwerp voor maakte. En, omdat de Lego-Ducati op het rijwielgedeelte van een echte Panigale V4 R is gebouwd, is hij ook functioneel. Al kan er uiteraard niet mee gereden worden.
De bijzondere Lego-Ducati werd door niemand minder dan Andrea Dovizioso en Claudio Domenicali onthuld op het circuit in Modena. “Ik ben heel blij, want ik had nooit gedacht dat ik zo’n motor zou mogen onthullen. Bijna iedereen heeft in zijn leven een keer met Lego gespeeld. Maar nu ik de replica van de Panigale V4 van dichtbij heb gezien, snap ik wat er allemaal mogelijk is met de Deense steentjes. Het ontwerp en de aandacht voor details is uitzonderlijk. Ik wil Lego-artiest Riccardo Zangelmi dan ook feliciteren met het feit dat hij deze motor zo goed heeft weten na te bouwen en ik ben er zeker van dat fans diep onder de indruk zullen zijn van zijn werk”, liet Andrea Dovizioso na afloop weten.

Ook Riccardo Zangelmi is erg trots op het eindresultaat. “Deel uitmaken van dit project was de meest uitdagende taak die ik ook gehad heb. Ik werd gedwongen ver buiten mijn comfort-zone te stappen. Door als team samen te werken, is het geluk dit eindresultaat neer te zetten. Ik mocht ook als eerste beide motoren naast elkaar zien, en ik ben blij dat ik de Ducati-DNA ook in mijn ontwerp heb weten te vangen. Een motor die symbool staat voor Italiaanse excellentie!”

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.