Nieuws

Nederlandse museumcollectie onder de hamer: 49 unieke motoren te koop

Veilinghuis Bonhams heeft weer een bijzondere veiling op de rol voor aanstaande veiling op 23 juni. Dan gaat namelijk de volledige collectie van Ford Museum Hartogh uit Hillegom onder de hamer. De collectie bestaat, hoe kan het ook anders, voor het overgrote deel uit auto’s van het merk Ford. Daarnaast worden er ook 49 unieke motorfietsen te koop aangeboden. Allemaal zonder reservebedrag.

Onder de motoren van het museum bevinden zich meerdere bijzondere machines. Waaronder een twee legermotoren, te weten een Harley-Davidson 750cc WLA en een Moto Guzzi 498cc Superalce Military. Daarnaast is er ook de mogelijkheid op verschillende BMW’s variërend van een R52 uit 1928 tot een R50 met Steib-span uit 1958 en een keur aan Britse machines te bieden.

De collectie van het museum in Hillegom wordt gezien als een van de grootste en belangrijkste Ford-verzamelingen ter wereld. De privécollectie omvat meer dan 200 Ford en Lincoln voertuigen en is samengesteld door Piet den Hartogh. Sinds 1990 werd, op aanraden van Piet’s vrouw, de collectie tentoongesteld in het museum. Daar komt nu, met de verkoop van de collectie, na 28 jaar een einde aan.  De familie Den Hartogh heeft namelijk besloten haar bijzondere collectie te delen met de vele Ford liefhebbers over de hele wereld waardoor alle auto’s weer de volle aandacht en liefde kunnen krijgen die ze verdienen.

Benieuwd welke auto’s en motoren er allemaal te koop aangeboden worden? Kijk dan hier.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.