Nieuws

Namaak uit China

Onlangs zijn er in China twee winkels gesloten. De ene was een 10.000 m2 grote IKEA. De ander een Apple Shop. De overeenkomst tussen die twee? De bedrijven waren illegale kopieen op ware grootte. Het personeel dacht overigens dat ze voor De Echten werkten.

Eerder doken er in China al imitatie BMW auto’s op.

Voor ons is het handig om te weten dat je via Internet bestelde banden (Dunlop), lagers (SKF), remblokken ( voor alle merken)  en ‘originele’ uitlaatsystemen ( alle merken, inclusief de Europese) ook vaak uit China komen. Dat kan zijn omdat ze daar onder toezicht voor de echte merkeigenaars worden gemaakt, maar via de goedkope Internetaanbieders heb je teveel kans dat het goedkope naslag is.

Enige originaliteit is de Chinezen daar bij niet vreemd. Kijk maar op de foto waar een 90- of 100 cc Honda copy door middel van wat decorwerk op een 250 cc moet zijn gaan lijken.

Misschien toch handig om maar eens gewoon in real time ( let op Chinese imitatie Breitlings en Rolexen qua realtime)  bij je dealer langs te gaan. Kost in eerste instantie misschien een paar euro meer. Maar de latere winst kan van levensbelang zijn. Sambal bij?

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste indruk: Indian Scout

Eerste indruk: Indian Scout

17 april, 2024

Zon hoog aan de hemel, rechts van me het glinsterende wateroppervlak van de Stille Oceaan dat helemaal doorloopt ...

Overig nieuws