Nieuws

Namaak uit China

Onlangs zijn er in China twee winkels gesloten. De ene was een 10.000 m2 grote IKEA. De ander een Apple Shop. De overeenkomst tussen die twee? De bedrijven waren illegale kopieen op ware grootte. Het personeel dacht overigens dat ze voor De Echten werkten.

Eerder doken er in China al imitatie BMW auto’s op.

Voor ons is het handig om te weten dat je via Internet bestelde banden (Dunlop), lagers (SKF), remblokken ( voor alle merken)  en ‘originele’ uitlaatsystemen ( alle merken, inclusief de Europese) ook vaak uit China komen. Dat kan zijn omdat ze daar onder toezicht voor de echte merkeigenaars worden gemaakt, maar via de goedkope Internetaanbieders heb je teveel kans dat het goedkope naslag is.

Enige originaliteit is de Chinezen daar bij niet vreemd. Kijk maar op de foto waar een 90- of 100 cc Honda copy door middel van wat decorwerk op een 250 cc moet zijn gaan lijken.

Misschien toch handig om maar eens gewoon in real time ( let op Chinese imitatie Breitlings en Rolexen qua realtime)  bij je dealer langs te gaan. Kost in eerste instantie misschien een paar euro meer. Maar de latere winst kan van levensbelang zijn. Sambal bij?

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.