Nieuws

Na Tesi H2, kondigt Bimota ook KB4 aan

Bimota laat er geen gras over groeien. Het merk, dat tijdens de Eicma 2019 bekendmaakte een samenwerking aangegaan te zijn met Kawasaki, heeft laten weten op korte termijn haar tweede nieuwe model te presenteren.

Sinds de beurs in Milaan vormen Kawasaki en Bimota 2019 officieel een team. Doel daarbij is, om met ondersteuning van de Europese afdeling van Kawasaki, het merk Bimota weer in het aanzien van weleer te geven. En het eerste wapenfeit voor deze onderneming, werd tijdens de Eicma gepresenteerd.

En wel in de vorm van de Tesi H2. Een combinatie van Kawasaki’s supercharged techniek met het spectaculaire rijwielgedeelte van Bimota. Een echte blikvanger waar je alles over kunt lezen in MotoPlus 02/2020. Maar het blijft niet bij dit ene model. In een teaservideo, die eind 2019 al online gezet werd, kondigt Bimota namelijk haar tweede nieuwe motor al aan. En die moet snel komen, aldus de video.

Hoewel er van de KB4 – zoals het nieuwe model heet – in de video slechts één ontwerpschets te zien is, kunnen we daar al wel het een en ander uit afleiden. Zo is de motor, die voorzien is van een volledige kuip, monozit, banaanvormige swingarm en vakwerkframe, ook voorzien een herkenbaar blok. De motordeksels in de tekening zijn namelijk identiek aan die van de 1.000cc vier-in-lijn van Kawasaki die onder meer in de Ninja 1000SX en Z1000 pronkt. In deze motoren is de verbrandingsmotor goed voor een topvermogen van 142 pk en 111 Nm koppel.

Voor gebruik in de nieuwe Bimota moet, met enige finetuning, ook een top van 150 pk haalbaar zijn.

 

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.