Nieuws

Museumcollectie in as na allesverwoestende brand: video toont ravage

Het overgrote deel van de omvangrijke museumcollectie van het Motorcycle Museum aan de voet van de Timmelsjoch is verwoest. Een video, die een dag na de allesverwoestende brand gemaakt is, laat zien hoe groot de ravage is. Op het moment dat de brand uitbrak, waren er twee mensen in het museum aanwezig. Zij hebben het pand tijdig kunnen verlaten en zijn niet gewond geraakt.

Het volledige gebouw en meer dan 200 klassieke motorfietsen en een aantal unieke auto’s die binnen stonden, zijn verloren gegaan. De schade loopt in de miljoenen. Wat de oorzaak van de brand is geweest, is nog niet duidelijk.¬†Vermoed wordt, dat het vuur ontstaan is in het plafond van het museum.

De vuurzee werd kort voor 05.00 uur ontdekt. Vanwege de vrieskou had de brandweer grote moeite om het vuur onder controle te krijgen. In totaal werd er meer dan 50.000 liter water gebruikt om de vlammen te doven. Hiervoor werd onder meer gebruikgemaakt van het reservoir dat normaliter gebruikt wordt voor de sneeuwkanonnen.

Het museum, dat gold als Europa hoogste motormuseum, opende in 2016 de deuren naast het tolstation voor de Timmelsjoch. Beide gebouwen zijn in vlammen opgegaan. Het naastgelegen restaurant en het dalstation van de kabelbaan, konden wel behouden blijven. Van het museum steken alleen de pijlers nog boven de verkoolde massa uit. Her en der zijn nog wat motoren als zodanig herkenbaar, maar van het overgrote deel van de collectie is weinig meer terug te vinden.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.