Sport

MTM Kawasaki MotoPort pakt teamkampioenschap WorldSSP300

MTM Kawasaki MotoPort heeft op het circuit van Magny Cours het WorldSSP300 teamkampioenschap veiliggesteld. Jeffrey Buis won de eerste race met Scott Deroue op een tweede plek. In de tweede race finishte Buis als tweede. Daarmee is de wereldtitel voor MTM Kawasaki MotoPort zeker gesteld. Buis en Deroue zijn de enige rijders die in Estoril nog wereldkampioenschap kunnen worden.

Tijdens de eerste race was de baan kletsnat. De race werd na een rode vlag situatie ingekort tot zes ronden. Buis wist met Tom Booth-Amos weg te rijden, maar Booth-Amos kwam ten val. Deroue wist vanuit de tweede groep knap naar voren te komen en passeerde Buis. De twee MTM Kawasaki MotoPort coureurs reden ver weg bij de concurrentie. In de laatste ronde ging Buis voorbij aan Deroue, waardoor de 18-jarige coureur zijn vierde race van het seizoen won. Ook Okaya en Meuffels deden het met een zesde en achtste plaats uitstekend. Door de sterke resultaten van de coureurs in het seizoen 2020, was het teamkampioenschap voor MTM Kawasaki MotoPort al binnen na de eerste race in Frankrijk.

Bij de start van de tweede race begon er een droge lijn te ontstaan, maar de rijders gingen wel van start op regenbanden. In de beginfase was er een kopgroep van vijf rijders met daarbij Buis en Deroue. Later wisten er meer rijders aan te sluiten, waaronder Meuffels en in de slotfase ook Okaya. Later in de race begon het weer te regenen. Erg lastige omstandigheden voor de rijders. Buis wist de tweede plaats veilig te stellen. Deroue kwam als vierde over de finish voor Okaya. Meuffels zorgde ervoor dat alle vier de MTM Kawasaki MotoPort rijders binnen de top-zeven over de finish kwamen.

Met nog twee races te gaan is het zeker dat één van de MTM Kawasaki MotoPort rijders wereldkampioen gaat worden. Buis begint aan de laatste ronde (16 t/m 18 oktober) in Estoril met een voorsprong van 28 punten op Deroue. De overige rijders maken geen kans meer op de titel. Okaya en Meuffels staan achtste en tiende in het kampioenschap.

Jeffrey Buis: “Enorm blij met de resultaten dit weekend! We hebben vanaf de eerste training gewerkt aan het ritme op de natte baan. Het gevoel werd steeds beter. Na de kwalificatie stonden we er al goed bij. De overwinning in de eerste race was geweldig! In de tweede race bleef er een grotere groep bij elkaar. Het lukte goed om mijn positie te managen en met deze tweede plaats scoren we heel belangrijke punten voor het kampioenschap!”

Scott Deroue: “Vanaf de eerste training was het gevoel goed op een natte baan. Het was vanaf P8 op de grid niet makkelijk om naar voren te komen in de eerste race. Ik had een goed tempo en kon naar Jeffrey rijden. De tweede plaats was een goed resultaat. Ik voelde mij sterk in de tweede race, alleen was het erg jammer van het foutje in de voorlaatste ronde. Daardoor waren de podiumplaatsen verkeken en moest ik zorgen dat ik vierde werd.”

Yuta Okaya: “Mijn gevoel op een natte baan was hier veel beter dan in Catalunya. We hebben in deze condities veel vooruitgang geboekt. Ik was niet helemaal tevreden na de Superpole, want ik had het gevoel dat er meer in zat. Maar de eerste race ging erg goed en ik was blij met mijn zesde plaats. In de tweede race wist ik mijn gevoel steeds meer te verbeteren. In het slot van de race wist ik naar de kopgroep te rijden en vijfde te worden. Erg tevreden over de races op een natte baan!”

Koen Meuffels: “We begonnen de eerste dag goed, maar mijn kwalificatie was niet top met een zestiende tijd. Met de achtste plaats in de eerste race was ik tevreden. Magny Cours is normaal niet mijn circuit en het was dan ook de eerste keer dat ik hier punten scoorde. In de tweede race ging het nog beter. Het lukte mij om naar de kopgroep te rijden en als zevende te finishen. Ik ben erg tevreden met deze uitslagen. Op naar Estoril voor de laatste ronde van het seizoen!”

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Pieterpadroute voor de motor

Pieterpadroute voor de motor

8 december, 2023

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het ...

Overig nieuws