Nieuws

Motorrijden ondanks Corona-maatregelen? Wees verstandig!

Afgelopen weekend kenden we de eerste echt mooie dagen van het jaar, alleen waren de omstandigheden door de Corona-crisis natuurlijk verre van optimaal. Dat weerhield grote groepen motorrijders er niet van om toch de weg op te gaan, ondanks de aanbevelingen van de regering om toch vooral thuis te blijven. Met name de Posbank bij Rheden en op de rivierdijken was het erg druk. Dat bleef uiteraard niet onopgemerkt en heeft de Veiligheidsraad van de burgemeesters van de 25 veiligheidsregio’s er toe gebracht om te bespreken of er in het paasweekend extra gelet moet worden op grote groepen motorrijders.

Motorrijders zouden zich niet aan de geldende regels tegen het verspreiden van het Corona-virus hebben gehouden en zich veelvuldig met meer dan drie mensen verzameld hebben voor een ritje. In een reactie op vragen van RTL Nieuws liet de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) bij monde hoofd Verkeer en Rijopleidingen Arjan Everink weten te betwijfelen of motorrijders zich slecht aan de regels hebben gehouden. “Het is ook beeldvorming. Elk jaar zijn er veel klachten in de eerste mooie weekeinden, als motorliefhebbers weer op pad gaan. We zijn benieuwd naar de exacte cijfers van het weekend.”

Volgens de KNMV hield het merendeel van de motorrijders zich aan het advies om niet de weg op te gaan. “Maar net als wandelaars en wielrenners zijn er altijd mensen die niet verstandig zijn. Als nu alleen motorrijders hard worden aangepakt, zullen we van ons laten horen.”

Maandagavond is bekend gemaakt dat komend paasweekend inderdaad een groot aantal dijkwegen langs rivieren en wegen door toeristische gebieden als de Posbank zullen worden afgesloten. Volgens Hubert Bruls, Burgemeester van Nijmegen en voorzitter van de Veiligheidsraad zullen veel wegen worden afgezet met borden en een verkeersregelaar. “Het gaat ons niet om die ene motorrijder, maar met name groepen motorrijders zullen dit paasweekend worden geweerd uit de toeristische gebieden, net als groepen wielrenners.”

Ook bij deze het verzoek: zin om een lekker stukje te sturen? Wees dan verstandig en ga in je eentje op pad of desnoods met slechts één motormaatje. Zo houden we het voor iedereen leuk. En als je jezelf niet langer kunt beheersen, ga dan bij voorkeur motorrijden op een doordeweekse dag of ’s avonds, want zeker op een zonnige zondag weet je dat – ondanks de Corona-maatregelen – half-Nederland er op uit trekt om een frisse neus te halen. Doordeweeks of ’s avonds heb je de weg voor jezelf, dat rijdt ook nog eens veel fijner.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.