Nieuws

Motornieuws 2022: Suzuki GSX-S1000S Katana

Eén plus één is twee, in een notendop het verhaal achter Suzuki’s vernieuwde Katana. Aan de basis van deze recalcitrant ogende naked staat immers de GSX-S1000, die voor 2021 aardig op de schop ging. Dat diezelfde updates vervolgens ook de Katana ten deel vallen, is dan ook niet zo verwonderlijk. Wel prettig!

De 999 cc vier-in-lijn werd door onder meer een aangepast in-/uitlaattraject en airbox/luchtfilter, evenals andere nokkenassen met minder lift en klepoverlap namelijk niet alleen de Euro5-drempel over getild, hij is met 152 pk ook iets sterker dan voorheen. Het koppel is met 106 newtonmeter weliswaar een fractie lager zijn dan voorheen, juist in het lage en midden toerengebied juist is het blok wel sterker geworden.
Daarnaast profiteert de Katana ook van een moderner elektronicapakket, met onder meer een uitschakelbare vijfvoudige tractiecontrole, drie verschillende mappings en een up/down quickshifter. Een nieuw dashboard en Dunlop Roadsport 2-schoeisel ronden de updates af.

Aan het uiterlijk van de retro naked is (gelukkig) niet gesleuteld, wel is de Katana komend jaar in twee nieuwe kleuren beschikbaar, namelijk mat donkerblauw en donkergrijs. De prijs is ook al bekend, € 15.999,- gaat de standaard met drie jaar garantie geleverde Suzuki kosten. Info: www.suzuki.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Pieterpadroute voor de motor

Pieterpadroute voor de motor

8 december, 2023

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het ...

Overig nieuws