Nieuws

Motornieuws 2022: Indian Scout Roque

‘Volgepakt met attitude en voorzien van een scherp randje dankzij zijn agressieve styling en prestatiegerichte kenmerken!’ Was getekend Indian, die hiermee haar alweer vierde Scout afgeleide aankondigt, deze Roque!

Wat gaat de tijd toch snel. Alweer in 2014 presenteerde Indian de revival van één van haar meest iconische modellen ooit, de Scout, waarvan de geschiedenis terugvoert tot 1920. Toch wel een indrukwekkend. Deze nieuwe Roque bouwt uiteraard verder op het inmiddels bekende Scout-platform, dat onder meer wordt gevormd door een hybride frame van staal en aluminium (met het blok als dragend deel) en de inmiddels welbekende 1.133 cc 60°-V-twin. Een behoorlijk modern vloeistofgekoeld blok met vier kleppen per cilinder en twee bovenliggende nokkenassen, dat ook in de Roque goed is voor maximaal 95 pk en 97 newtonmeter koppel bij 5.600 toeren.

Net als de overige familieleden geniet ook deze jongste uitwaseming een ronduit klassiek karakter, waarbij het design wordt gekenmerkt door een lekker laag silhouet. Echt een motorfiets die pure mechanische daadkracht uitstraalt, wat past bij een traditiemerk als Indian in het algemeen en de Scout in het bijzonder. Hoewel de Roque een heel eigen gezicht heeft, zijn de verschillende ten opzichte van de overige drie modellen uit de lijn heel overzichtelijk. Zeker ten opzichte van de Bobber Twenty, die hetzelfde kenmerkende mini-apehanger met de bar-end spiegels heeft. Echter is de Roque ook nog uitgerust met een opvallende, kleine topkuip (door Indian zelf ‘quarter fairing’ genoemd), zwart sportzadel, 19 inch gietwiel voor en zwarte blokdeksels. De topkuip en het zadel zijn trouwens ook in het uitgebreide Scout-accessoiresprogramma opgenomen, kunnen dus ook op andere modellen uit de lijn worden gezet.

De nieuwe Indian Scout Roque (ook in een A2-versie beschikbaar) is beschikbaar in drie kleuren: zwart, matgrijs en donkergroen metallic. Prijzen beginnen bij € 18.290,-. Info: www.indianmotorcyclebenelux.com

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws