Nieuws

Motornieuws 2021: Royal Enfield Himalayan

De Royal Enfield Himalayan heeft voor 2021 een fraaie opfrisbeurt gekregen. Zo is de machine nu Euro5-geschikt, heeft hij een kleine facelift gekregen en zijn er een aantal nieuwe kleurstellingen bij. De grootste vernieuwing zit hem echter in het dashboard, want de avontuurlijke Enfield wordt vanaf dit jaar standaard met turn-by-turn navigatie geleverd.

De Euro5-horde hebben de ingenieurs van Royal Enfield overigens genomen zonder in te leveren op vermogen. Dus levert de 411 cc luchtgekoelde eencilinder ook dit jaar een top van 24 pk en 32 Nm. Wel nieuw, zijn de valbeugels en het bagagerek. Deze zijn namelijk licht gewijzigd. Ook de voorruit van de 2021-Himalayan heeft een iets andere vorm dan die op zijn voorganger. Enfield laat verder weten dat het zadel ook is aangepast, om de bestuurder nog meer comfort te bieden.

Stuk voor stuk fijne wijzigingen, maar zoals gezegd is de navigatie toch wel het grootste nieuws. De Himalayan beschikt, net als de eerder gelanceerde Meteor 350, namelijk over de Royal Enfield Tripper. Een turn-by-turn navigatiesysteem dat gebruikmaakt van Google Maps en via de Royal Enfield App gekoppeld wordt aan de smartphone van de rijder.

Als kers op de taart is ook de Road Side Assistance uitgebreid van 2 naar 3 jaar. De prijzen voor de 2021-Himalayan beginnen bij € 6.199,- (BE: € 5.399,-). Bij de kleurstellingen is er keuze uit New Granite Black, Mirage Silver, Pine Green en in Lake Blue. De eerste motoren zullen naar verwachting vanaf mei leverbaar zijn. Kijk voor meer informatie op www.royalenfield-benelux.com

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.