Nieuws

Motornieuws 2020: Speciale Bud Ekins Bonneville

Naast de twee nieuwe/vernieuwde machines verwelkomt Triumph komend jaar ook twee special editions, en wel in de vorm van de Bonneville T100 en Bonneville T120 Bud Ekins-uitvoeringen.

Ekins was niet alleen een legendarische Hollywood stuntman (hij deed de beroemde sprong over het hek in de The Great Escape) en persoonlijk vriend van Steve McQueen, hij was ook een zeer bedreven offroadspecialist, die diverse Zesdaagses reed én eigenaar van het grootste Amerikaanse Triumph dealership.

Dan ben je best een speciale uitvoering (of twee!) waardig. De Bud Ekins Bonnevilles kenmerken zich door een speciaal two-tone kleurenschema met historisch Triumph-logo en de Californische ‘flying globe’op de tank, een Monza-tankdop, LED-richtingaanwijzers, bar-end spiegels en ‘gekartelde’ handgrepen. Diverse Bud Ekins-logo’s in combinatie met speciale zwarte badges op het blok toppen het geheel smaakvol af.

Als kers op de taart wordt elke Ekins Bonneville geleverd met een certificaat van echtheid (inclusief het verhaal van Ekins), dat onder meer is ondertekend door Ekins’ dochters Susan en Donna!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws