Nieuws

Motornieuws 2017: Harley-Davidson Street Rod

Met de Street Rod keert een bekende naam terug in het Harley-gamma, echter wel in een compleet andere hoedanigheid. Tussen 2006 en 2007 prijkte de naam ook al in HD’s prijslijst, toen betrof het echter een exponent uit de bewierrookte V-Rod-stal. De nieuwe Street Rod echter, is gebouwd op basis van de Street 750, al zie dat eigenlijk vooral aan het blok terug. Op alle andere fronten heeft de Street Rod zowel letterlijk als figuurlijk een heel eigen gezicht. Hij oogt een heel stuk dynamischer dan zijn meer custom-achtige broer, iets dat ‘ie overigens ook in technisch opzicht absoluut is. De vering is duidelijk meer high-end, getuige onder meer de upside-down voorvork (Street 750: telescoopvork), in het voorwiel prijken niet één maar twee schijfremmen, de maximaal mogelijke hellingshoek is vergroot en de balhoofdhoek is met 63° een stuk steiler dan die van de Street 750 (58°).
En ook motorisch heeft de Rod net even wat meer melk in de pap te brokkelen. De 60° V-twin met vierklepskoppen kreeg onder andere een grotere airbox, nieuwe gasklephuizen (Ø 42 mm), scherpere nokkenassen en ander uitlaatsysteem. Daarnaast is de compressie verhoogd tot 12,0 op 1 en werd het maximaal toerental van acht- naar negenduizend toeren getild. Dat alles resulteert in 8% meer koppel over de hele linie (met een maximum van 65 Nm bij 4.000 tpm), waarbij het blok voornamelijk op een sterk middengebied getuned is, terwijl het maximum vermogen met 18% steeg. Exacte getallen noemt Harley niet, maar aangezien de Street 750 goed is voor maximaal 56 pk, zou het aggregaat in de Street Rod dus 66 pk moeten genereren.
De rijklaar 238 kilo wegende Street Rod komt er in drie kleurstellingen, namelijk zwart, grijs en goud. Hij staat vanaf eind april bij de dealer en prijzen beginnen bij € 9.900,00.
Info: www.harley-davidson.nl

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.