Nieuws

Motornieuws 2011: Yamaha

Vooralsnog zijn het vooral kleine detailveranderingen die het nieuwe 2011 Yamaha-gamma te beurt vallen. Zo staat de kleine X-Max 250 vanaf 2011 standaard met ABS in de showroom, eenzelfde behandeling onderging overigens ook de XT660Z Ténéré. De 250cc X-Max kreeg daarnaast ook nog een gerestyled dashboard.
Voor Yamaha’s afgelopen jaar geïntroduceerde en bijzonder goed ontvangen Super Ténéré geen extreme uitspattingen, maar enkel wat extra kleur op de wangen. Hij was er al in het opvallende Viper Blue en in zilver, maar voor 2011 is er een derde keus aan de kleurenwaaier toegevoegd, geheel in lijn met de stoere design is de populaire allroad volgend jaar ook in het zwart leverbaar.
Er is gelukkig ook nog wat te melden op technisch vlak. De zware XVS1300 en XVS1900 Midnight Star cruisers krijgen in hun jongste verschijning namelijk de beschikking over een deelintegraal remsysteem (Unified Brake System). De voetrem stuurt naast de achterrem ook de remklauwen voor aan, bedien je alleen het remhendel dan remt de machine alleen voor. Voor het echte 2011 nieuws van het merk met de gekruiste stemvorken, moeten we dus nog even geduld hebben.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws