Nieuws

MotoPlus-weekendtour: Zuid-Limburg en Eifel

Bijna oktober alweer en dat betekent dat het maar zo gebeurd kan zijn met het lekkere weer. Dus als het even kan, dan trek je er nog even op twee wielen op uit. Naar een A-klasse rijomgeving bij voorkeur, zoals Zuid-Limburg, waarbij we fijn nog even een stukje Eifel meepakken!

Met bijna 200 kilometer is deze MotoPlus-weekendtour een beste kluif. Al was het alleen al omdat start- en eindpunt, Hoeve De Aar aan de rand van Heerlen (vlakbij de A76) voor de meesten al een flink stuk rijden is. Krijg je wel de nodige internationale allure voor terug, want we duiken niet alleen Duitsland in, maar pakken ook nog een stukje van België mee.
De drielandentour gaat over schitterende slingerende wegen, waarbij je langs verschillende mooie plaatsen komt, zoals het bij het gros van de motorrijders ongetwijfeld bekende Monschau op de grens tussen België en Duitsland. Ook prachtig, na goed honderd kilometer kom je langs Abtei/Kloster Mariawald met daarbij een Gaststätte, waar je na het lekkere bochtenwerk weer even op adem kunt komen voor wat nog komen gaat. Via het Nationalpark Hohe Eifel en het al even mooie Hurtgenwald gaat het vervolgens weer terug naar Heerlen.

Download MotoPlus Weekendtour Zuid-Limburg GPX en track
Download MotoPlus Weekendtour Zuid-Limburg en Eifel GPX track
Download MotoPlus Weekendtour Zuid-Limburg en Eifel KMZ

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws