Nieuws

MotoPlus-weekendtour: Rondje Achterhoek

De dagen worden steeds korter en voor wie er toch nog even met de motor op uit wil trekken, hebben we dit keer daarom een weekendtour met een wat meer bescheiden lengte in de aanbieding. En die leidt je door de prachtige Achterhoek!

Een redelijk kort rit dus deze week, met een lengte van net geen 120 kilometer en een geschatte rijtijd van iets meer dan twee uur. Zonder pauzes welteverstaan, en mooie pauzeplekken kom je onderweg genoeg tegen. De route start en eindigt bij de bekende molen aan circuit De Varsselring, waar ieder jaar met Pinksteren nog de internationale wegraces worden georganiseerd.

Vervolgens voert de route door de groene Achterhoek, via kleine dorpjes als Halle-Heide, Lievelde, waar je bij kaasboerderij Weenink de lekkerste kaas en andere boerenlekkernijen kunt kopen, Vragender en Corle komen we dan uit in het prachtige Woold. Daar bevindt zich aan de loop van de Boven-Slinge ook het MotoPlusPunt, Berenschot’s Watermolen.
Via de bosrijke omgeving van het Woold en de unieke Winterswijkse steengroeve gaat het dan langs Meddo, Beltrum en Ruurlo terug naar het eindpunt tussen Hengelo (Gld) en Veldhoek.

Download MotoPlus Weekendtour Rondje Achterhoek GPX en track
Download MotoPlus Weekendtour Rondje Achterhoek GPX track
Download MotoPlus Weekendtour Rondje Achterhoek KMZ

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws