Nieuws

MotoPlus-weekendtour: Gronau

Ook deze week weer een MotoPlus-weekendtour met een licht internationaal tintje, we trekken namelijk naar onze oosterburen. De route start en eindigt in Gronau, op een steenworpafstand van Enschede!

Het gras bij de buurman is altijd groener, zo luidt het gezegde. Toerend door de Duitse grensstreek, net over de grens bij Enschede, ga je inderdaad geloven dat daar een kern van waarheid in zit. Geen kilometerslange 60 km/uur zones waar je blik constant strak op de teller is gericht, maar mooie rustige wegen zonder verkeersdrempels, leuk bochtenwerk, secundaire wegen waar je gewoon 100 km/uur mag rijden en een heerlijk, glooiend landschap dat de wereld meteen een extra dimensie geeft. Kortom: om lekker relaxed te toeren is het absoluut de moeite waard om eens even een kijkje over de grens te nemen.

De route start en eindigt aan de rand van Gronau bij de nieuwe vestiging van Polo Motorrad, altijd leuk om even een kijkje te nemen. Van daaruit gaat het in een prachtige zuidelijke lus van exact 135 kilometer door Duitsland, waarbij je na ongeveer 63 kilometer door het plaatsje Havixbeck komt, waar tal van eet- en drinkgelegenheden zijn. Is dat iets te vroeg op de route, dan krijg je een kleine twintig kilometer verderop in Billerbeck een tweede kans, ook daar zijn restauratiemogelijkheden te over.

Download MotoPlus Weekendtour Gronau GPX en track
Download MotoPlus Weekendtour Gronau GPX track
Download MotoPlus Weekendtour Gronau KMZ

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Pieterpadroute voor de motor

Pieterpadroute voor de motor

8 december, 2023

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het ...

Overig nieuws