Nieuws

MotoGP Tower of Champions op Motorbeurs Utrecht

Oog in oog staan met de ‘Tower of Champions’, de kolossale trofee die MotoGP-wereldkampioen Pecco Bagnaia na zijn titel in ontvangst mocht nemen? Dat kan, want deze enorme trofee is de komende dagen te bewonderen op de stand van het TT Circuit Assen tijdens de Motorbeurs Utrecht.

Speciaal voor de beurs haalde sportzender Ziggo Sport de iconische ‘Tower of Champions’ naar Nederland. De kolossale bokaal van de MotoGP is te bewonderen op de stand van het TT Circuit Assen, waar fans tevens de mogelijkheid krijgen om met de trofee op de foto te gaan. De grootste motorbeurs van Nederland vindt plaats van 23-26 februari in de Jaarbeurs.

Designer Marc García Rojals uit Barcelona ontwierp de Tower of Champions speciaal voor het oudste wereldkampioenschap van de motorsport. De bokaal barst van de symboliek, want hij is geïnspireerd op de Toren van Babel en het MotoGP-logo dat de vijf continenten vertegenwoordigt. De trofee bestaat uit een carbon voet met daarop een toren van naar boven oplopende wapperende finishvlaggen van zilver.

De Tower of Champions is de levende getuigenis van de ruim 70-jarige historie van de MotoGP. Ieder jaar mag de nieuwe wereldkampioen een paneel met zijn naam toevoegen aan de bokaal. Afgelopen jaar was dat de Italiaan Pecco Bagnaia. De trofee draagt verder de namen van illustere wereldkampioenen als Marc Marquez, Jorge Lorenzo en Valentino Rossi. Inmiddels is de ‘Tower’ ruim 75 centimeter hoog.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Noppennieuws 4: nú in de winkel!

Noppennieuws 4: nú in de winkel!

25 juli, 2024

Op vrijdag 25 juli verschijnt Noppennieuws 4 en daarin staan onder meer drie mooie testen. Zo reden Toine van Dijk ...

Overig nieuws