Nieuws

MotoGP-coureur Andrea Iannone 18 maanden geschorst

Het disciplinaire hof van de FIM heeft MotoGP-coureur Andrea Iannone voor achttien maanden geschorst naar aanleiding van de positieve dopingtest van de Italiaanse Aprilia-coureur tijdens het MotoGP-evenement van Sepang in Maleisië op 3 november 2019. De schorsing gaat met terugwerkende kracht in vanaf 17 december 2019, het moment waarop Iannone voorlopig werd geschorst, en zal duren tot 16 juni 2021.

Iannone testte destijds positief op het gebruik van drostanolone, een anabole steroïde. Het door het Wereld Anti-Doping Agentschap (WADA) verboden middel kan worden gebruikt om snel kracht te winnen en gewicht te verliezen. De maximale straf op deze overtreding bedraagt vier jaar. Iannone kan nog tegen de schorsing in beroep gaan. De resultaten die Iannone boekte in de genoemde GP van Maleisië en die van de daaropvolgende van 17 november op Valencia worden geschrapt.

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.