Sport

MotoGP blijft komende drie jaar gewoon bij Eurosport

Discovery Benelux – het bedrijf waar de tv-zender Eurosport onder valt – heeft haar overeenkomst met Dorna Sports voor drie jaar verlengd. Dit houdt in dat de MotoGP de komende drie jaar gewoon te zien blijft op Eurosport in Nederland en Vlaanderen.

Waar Eurosport in landen als Frankrijk en Duitsland haar MotoGP-licentie is verloren aan partijen als Canal+ en Servus, blijft de motorsport in Nederland en Vlaanderen gewoon op het vertrouwde nest. Of, zoals Discovery Benelux het zelf omschijft: Eurosport blijft tot en met 2021 exclusief ‘Home of MotoGP’, in Nederland en Vlaanderen.

Alco De Jong, directeur van Discovery Benelux: “De MotoGP is de afgelopen jaren een van onze belangrijkste en meeste constante pijlers gebleken. En dat komt niet in de laatste plaats doordat de MotoGP in veel opzichten een voorbeeld is voor andere (motor)sporten: de reglementen zitten goed in elkaar en dat zorgt altijd voor spannende races. Bovendien doen er veel verschillende fabrikanten mee en is er niemand die echt domineert. Dat maakt het tot een ontzettend competitieve sport en dus geweldig om naar te kijken. Ik ben dan ook meer dan blij we tot en met 2021 dé bestemming blijven voor motorsportfans.”

‘Hoge kwaliteit’

Ook Dorna Sports is naar eigen zeggen blij met de deal. “Ik ben erg blij dat de MotoGP ook de komende jaren in Nederland en Vlaanderen bij Eurosport te zien blijft. Dat heeft niet alleen te maken met de hoge kwaliteit van de uitzendingen. Eurosport heeft zich tijdens ons partnership bovendien een toegewijde partner van de sport getoond”, laat Manel Arroyo van Dorna Sports weten. “Dit is daarnaast een belangrijke en interessante markt voor ons. En niet te vergeten, het is de thuisbasis van een van onze meest dierbare en iconische racecircuits: het TT Circuit van Assen.”

De absolute kijkcijferpiek voor Eurosport, sinds het verkrijgen van de licentie in 2015, was de TT van Assen in 2016. Destijds zaten 281.000 kijkers voor de buis om de herstart van de race te kijken, nadat deze eerder was uitgesteld door hevige regenval.

Naast de MotoGP, Moto2 en Moto3 zijn ook het WK Superbikes, het British Superbikes kampioenschap en de WK’s Endurance en MXGP grotendeels live te zien bij Eurosport.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Pieterpadroute voor de motor

Pieterpadroute voor de motor

8 december, 2023

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het ...

Overig nieuws