Nieuws

Moto Morini overgenomen door Chinese motorbouwer

Moto Morini is overgenomen door de uit China afkomstige Zhongneng Vehicle Group. Afgelopen week heeft het Italiaanse motormerk bekendgemaakt dat de nieuwe eigenaar 100 procent van de aandelen heeft gekocht.

Het is de tweede overname in korte tijd voor Morini. Drie jaar geleden, in 2015, werd het bedrijf al gekocht door de Italiaanse investeerder Autjann. Volgens verschillende Italiaanse media hebben de Chinezen 10 miljoen euro betaald voor het motormerk. In hun eerste statement heeft de nieuwe eigenaar aangegeven groeiplannen te hebben voor Moto Morini. Zo is het doel het bestaande gamma verder uit te breiden alsook nieuwe modellen te lanceren.

Dat moet allemaal in Italië gebeuren want de nieuwe eigenaar wil het bedrijf in dat land houden. Moto Morini was onder Autjann al begonnen met het Euro4-geschikt maken van de huidige Corsaro ZZ-, Corsaro ZT-, Milano- en scrambler-modellen.

De Zhongneng Vehicle Group hield zich tot op heden alleen bezig met het bouwen van motorscooters en lichte motoren.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.