Nieuws

Moto Guzzi viert honderdste verjaardag met…

Wie jarig is, trakteert natuurlijk. Als motormerk ligt het dan natuurlijk voordehand om dat te doen met een speciaal of nieuw model, maar Moto Guzzi pakt het (deels) anders aan. Het Italiaanse merk presenteerde namelijk niet alleen het V100 crossover-model, ook maakte het merk plannen voor de bouw van een nieuwe fabriek bekend. En daar blijft het niet bij, de accommodatie zou namelijk ook gaan beschikken over een hotel, restaurant én museum.

Voor de ontwikkeling van het nieuwe plan werd de Amerikaanse architect Greg Lynn aangehaald. Hij ontwierp het complex met zoals gezegd een hotel, restaurant en museum naast de fabriek. De bouw van het monsterproject zou eind dit jaar van start moeten gaan en in de eerste helft van 2025 afgesloten worden.

Met het project hoopt Moto Guzzi niet alleen fans, toeristen en museumbezoekers te trekken, ook zouden de nabijgelegen vergader- en conferentiezalen moeten zorgen voor een aanwas van complete bedrijven. En om de huidige, enorme vraag naar Guzzi-motoren na te komen gaat de productiecapaciteit ook omhoog in de nieuwe fabriek. Grootse plannen dus…

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.