Nieuws

Mooi weer tijdens MOTORbeurs Utrecht

Met temperaturen in de dubbele cijfers en op zondag zelfs een aangename 14 graden Celsius belooft de motorbeurs in Utrecht als vanouds dé aftrap voor het komende motorseizoen te worden. Niet verkeerd, aangezien de Jaarbeurs dit jaar nog meer beleving heeft dan voorgaande edities. Wat is er allemaal te doen?

GS Adventure arena
Om te laten zien dat een dikke allroad ook prima uit de voeten kan op onverhard terrein, wordt op de motorbeurs een echte GS Adventure Arena ingericht. Hier worden naast verschillende demonstraties van BERRT, ook de Indoor GS Trophy competitie gehouden. Een wedstrijd voor zowel beginnende als ervaren avonturiers waarbij er op een BMW F750GS verschillende hindernissen overwonnen moeten worden.

Mini-motorrijders
Dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met motorrijden, wordt meteen duidelijk bij het zien van het kidsparcours en de mini trail op de motorbeurs. Voor de allerkleinsten (t/m 3 jaar) staan op een speciaal ingericht terrein meerdere BMW GS-driewielers en Yamaha race-loopfietsjes klaar. Kinderen van 3 t/m 15 jaar kunnen hun lol op bij de mini trial. Hier mogen ze zelf rondrijden op elektrische motorfietsjes. Iedere deelnemer wordt door Non Stop volledig aangekleed, waarna ze veilig het parcours mogen verkennen. Zowel met als zonder zijwieltjes.

Supermoto
Speciaal voor het zevende lustrum van MOTORbeurs Utrecht wordt dit jaar ook het buitenterrein tussen hal 7 en 12 bij de beurs getrokken. Hierbij is actie het toverwoord. Want er wordt een heus supermoto-circuit ingericht. Compleet met offroad-gedeelte.  Tijdens de verschillende races zal Wim Knöps het spektakel van commentaar voorzien.

Testrijden
Even nieuw is dit jaar het testparcours. Proefrijden op de nieuwste modellen is dit jaar mogelijk op een 4.000 m2-groot testparcours. Daarbij is er keuze uit verschillende modellen van BMW, Ducati, Harley-Davidson, Indian, Kymco, Mash, NIU, Royal Enfield, Yamaha en Zero. Keuze genoeg dus. Benieuwd naar de volledige lijst? Kijk hier. Je eigen motorkleding meenemen kan, maar het is ook mogelijk gebruik te maken van de kleding die MotoPort beschikbaar heeft gesteld.

Try the bike
Nog geen motorrijbewijs en wel de ambitie? Dan is het BOVAG Try the Bike een activiteit die je niet mag overslaan. Tijdens de beurs is het mogelijk onder begeleiding van gediplomeerde BOVAG motorrijinstructeurs je eerste proefles nemen. Kwestie van inschrijven, opstappen en rijden. Let op, het aantal plekken is beperkt dus hoe vroeger je er bent hoe sneller je aan de beurt bent.

Motormeiden.tv
Op de eerste dag van de beurs wordt tussen 17:00 uur en 21:00 uur een speciale Girls Night Out georganiseerd in samenwerking met MotorMeiden.tv. Een avond vol humor, , leuke verrassingen, girlpower en een laagje lipgloss. Laat je bijvoorbeeld in de watten leggen door een visagist, stylist en maak een professionele foto op een gloednieuwe motor! Daarnaast is er een programma in het MOTORbeurs Theater speciaal gericht op dames.

Trialshow
De show van Noppennieuws-testrijder Alex van den Broek is een absolute publiekstrekker. Een hoge schans, lastige obstakels of het betere evenwichtswerk. Alex draait er zijn hand niet voor om.

Arrow Classic Rock
Wie de voeten even rust wil geven kan terecht in het Arrow Classic Rock Café, dat helemaal in de stijl van de radiozender is ingericht. Naast het aanvragen van verzoekplaten, is er iedere dag ook live muziek van de band Semtex. Een heavy rockcover-band uit ’t Gooi die onder meer AC/DC, Deep Purple, Jimi Hendrix, Thin Lizzy, Status Quo, ZZ Top, Led Zeppelin en Whitesnake in de setlist voorbij laten komen.

Kom op de koffie
Uiteraard ontbreekt ook MotoPlus niet op de beurs. Je vindt ons, net als voorgaande jaren,in hal 7, waar je meer dan welkom bent voor een praatje en een lekkere bak koffie. Denk daarbij aan de bon uit MotoPlus 02, want iedereen die de hem op de beurs inlevert voor een kop koffie, maakt kans op een horloge van Tissot!

Nog geen kaartjes of nog meer weten over de beurs? Kijk hier.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.