Modelnieuws 2019

YZF-R3 krijgt flinke make-over van Yamaha voor 2019

De Yamaha YZF-R3 voelt zich zowel op het circuit als in het stadsverkeer opperbest. Toch kon het beter, vond Yamaha. Daarom heeft de machine voor 2019 een flinke update gekregen. En die gaat verder dan alleen de nieuwe, op de MotoGP geïnspireerde looks.

Zo is de twin van de Japanners nu uitgerust met een Ø 37 mm upside-down voorvork, die de huidige reguliere telescoopvork vervangt, en een Monocross schokdemper. Het aangepaste design van zowel kuipdelen als windscherm doen niet alleen de optiek goed, ook de topsnelheid vaart er wel bij, dankzij de verbeterde aerodynamica ligt die namelijk 8 km/uur hoger. Verder is ook de ergonomie verbeterd. Zo heeft Yamaha onder meer de brandstoftank van de lichtgewicht supersport-machine aangepast.

Lees ook: Eerste test Yamaha YZF-R3 (2015)

Net als de YZF-R1 is ook de R3 voor komend modeljaar uitgerust met LED koplampen en contourverlichting. Tevens kreeg de motorfiets een nieuw multifunctioneel LCD instrumentenpaneel.

De YZF-R3 is vanaf januari 2019 verkrijgbaar. Hoeveel de geüpdatete R3 gaat kosten, is nog niet bekendgemaakt.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.