Modelnieuws 2019

Suzuki presenteert nieuwe Katana op INTERMOT in Keulen

De langverwachte opvolger van de legendarische Suzuki Katana is op de  INTERMOT in Keulen voor het eerst aan het publiek getoond. Dat de keuze voor de onthulling op de Duitse motorbeurs is gevallen, is niet vreemd aangezien het ‘origineel’ hier in 1980 ook voor het eerst te zien was.

‘Deze motor is het toonbeeld van onze toekomst’, liet directeur Toshihiro Suzuki tijdens de presentatie weten.

Het plan om een nieuwe Katana te ontwikkelen startte twee jaar geleden met het voorstel van het Italiaanse MotoCliclismo en ontwerper Rodolfo Frascoli om een werkend prototype te maken. Dit prototype, de Suzuki Katana 3.0 Concept werd vorig jaar tijdens de beurs in Milaan tentoongesteld. In samenwerking met de technici van Suzuki is het concept later geschikt gemaakt voor de productiemotor die tijdens de INTERMOT onthuld werd.

GSX-R1000
Het 150 pk sterke blok in de Katana is afkomstig uit de 2005 tot 2008-generatie van de GSX-R1000 . Speciaal voor de naked van Suzuki zijn er wel kleine wijzigingen doorgevoerd om de vermogensafgifte van de 999 cc viercilinder vloeiender te laten verlopen. Ook is het koppel breder uitgesmeerd. Het resultaat is volgens Suzuki een perfecte combinatie van vermogen en controle. Bij de rijpositie is vooral rekening gehouden met het comfort van de bestuurder. Zo is er gekozen voor een rechte zit met een zadelhoogte van 825 mm.

Verder weegt de machine rijklaar 215 kilo en heeft de Katana een tankinhoud van 12 liter. Wanneer de nieuwe Suzuki bij de dealer zal staan, is niet niet bekendgemaakt. Hetzelfde geldt voor de prijs.

Naast de Katana werden ook een geüpdatete GSX-R1000 en GSX-R1000R, de GSX-S750 35kW en de Europese versie van de RMZ250 gepresenteerd.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.