Modelnieuws 2019

Indian presenteert XXL Flattrackers voor 2019 op INTERMOT

Indian heeft haar in 2017 nog als concept gepresenteerde FTR 1200 op de INTERMOT officieel voorgesteld. De grote 120 pk sterke Flat-Tracker, die ook in een luxer aangeklede S-versie uitgebracht wordt, is duidelijk bedoeld als concurrentie voor de Monsters uit Italië.

Als we de geruchten mogen geloven dan is Polaris, het moederbedrijf achter Indian, geïnteresseerd Ducati over te nemen. Daar is op de beurs in Keulen echter geen sprake van en is Indian vooral bezig de modellen uit Italië op de korrel te nemen.

De vloeistofgekoelde 1.203 cc V-Twin is goed voor 120 pk bij 8.250 tpm en 115 Nm bij 6.000 tpm en heeft een boring x slag van 102 x 73,6 mm. Via een zesbak en ketting wordt het vermogen aan het achterwiel doorgeven. Frametechnisch heeft Indian gekozen voor een stalen buizenframe en een sportieve rijpositie. Om het zwaartepunt zo laag mogelijk te houden is de brandstoftank onder het zadel geplaatst.  Tevens is het luchtfilter, net als bij de FTR750 racer, direct op het motorblok geplaatst voor een optimale airflow en power.

De FTR 1200S is daarnaast uitgerust met een volledig instelbare piggy-back voor- en achterophanging, 4,3-inch aanpasbaar LCD-scherm met Bluetooth, hellingshoekafhankelijke stabiliteitscontrole, ABS tractiecontrole en wheelie control en drie rijmodi (Sport, Standard, Rain).

De FTR 1200 krijgt een Thunder Black-kleurstelling en wordt in twee varianten geleverd. Het full power model met 90kW en een 70kW model zodat de motor ook teruggeschroefd kan worden voor mensen met een A2-rijbewijs. De FTR 1200S wordt geleverd in het Indian Motorcycle Red over Steel Gray, Titanium Metallic over Thunder Black Pearl en in een Race-Replica kleurenschema. Dat laatste houdt in dat de motor de kleuren krijgt van de FTR750 racemotor.

Beide modellen staan vanaf de eerste helft van 2019 bij de dealer. Hoeveel de motoren gaan kosten, is nog niet bekendgemaakt.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.