Modelnieuws 2019

Eicma 2018 Husqvarna: uitbreiding op ‘Pilen’-gebied

Het is inmiddels bijna een traditioneel wederkerend thema bij Husqvarna: de ‘Pilen’. De Eicma 2018 vormt daarop geen uitzondering, in Milaan werden zelfs twee modellen gepresenteerd.

De productieversie van de Svartpilen 701 lag wel in de lijn der verwachting, daarnaast werd er ook nog het doek getrokken van de Vitpilen 701 Aero.

Foto: Husqvarna

SVARTPILEN 701

Nadat Husqvarna door BMW aan KTM was verkocht, verdwenen ook de wegmodellen van het van origine Zweedse merk van het mondiale motortoneel. In 2014 echter maakte de fabrikant, eveneens op de Eicma, middels prototypes van de Vitpilen 401 en Svartpilen 401 kenbaar dat het het asfalt absoluut niet definitief de rug had toegekeerd. In 2015 werd met de 701 een zwaarder Vitpilen-conceptmodel getoond, gebouwd rond de eencilinder van de KTM 690 Duke. Alle drie zijn inmiddels in productie en komend jaar wordt dit drietal terzijde gestaan door deze nieuwe Svartpilen 701. Bijna net zo minimalistisch en tegelijkertijd futuristisch vormgegeven als de Vitpilen 701, maar met een net even iets ander design, een hoger stuur en – hoe kan ’t ook anders gezien de naam – met een behoorlijk duister jasje. Qua techniek is zijn ‘Svart’ en ‘Vit’ nagenoeg identiek, de 693cc-eencilinder is goed voor maximaal 75 pk, de vering komt uit de keuken van WP en ABS en tractiecontrole behoren tot de standaarduitrusting.

Foto: Husqvarna

VITPILEN 701 AERO

Komt je enigszins bekend voor dit Vitpilen 701 Aero conceptmodel? Kan, in 2016 onthulde Husqvarna namelijk een ander Aero-conceptmodel, op basis van de Vitpilen 401 en die heeft wel wat weg van deze 701 Aero. Het betreft een wat sportievere uitvoering van de reguliere Vitpilen, waarbij het topkuipje, dat een eenheid vormt met de tank, qua design gelukkig volledig in de pas loopt met de rest van het opvallende Vitpilen-design. Erg gaaf, dus laat maar komen!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.