Modelnieuws 2019

Ducati komt met nieuwe Full Throttle, Desert Sled en Café Racer

De pure essentie van het motorrijden: twee wielen, een breed stuur, een simpel blok en een ton aan plezier. Was getekend Ducati, dat hiermee de ziel blootlegt van haar volledige Scrambler-gamma, waarmee het alweer sinds 2015 flink aan de nostalgische weg timmert.

Die weg begon met een viertal uitvoeringen (Icon, Full Throttle, Classic en Urban Enduro), allen op dezelfde technische basis rond een trellis-frame en de bekende lucht-/oliegekoelde 803 cc L-twin, die ooit in de Monster en Hypermotard 796 dienst deed. Gaandeweg de jaren is dat gamma nog met diverse modellen uitgebreid, ieder met een heel herkenbare eigen identiteit, de technische basis bleef echter onaangeroerd. Tot komend jaar dan, de nieuwe Scrambler

Icon beet het spits af en je hoeft geen Nostradamus te heten om te voorzien dat de rest van de modellijn eenzelfde upgrade krijgt. Aldus geschied, in Keulen trok Ducati het doek van respectievelijk de Full Throttle, Café Racer en Desert Sled.

Kort door de bocht vielen de volgende updates het drietal ten deel: nieuwe aluminium zijpanelen, zwarte blokaccenten in combinatie met geborstelde koelribben, een nieuwe koplamp met Daytime Running Light (DRL), automatisch uitschakelende LED knipperlichten, aangepaste armaturen voor een meer intuïtieve bediening van het LCD instrumentarium (nu met versnellingsindicator en weer brandstofhoeveelheid), meer op comfort gericht veringafstelling, vlakker zadel en een lichter te bedienen hydraulische koppeling met instelbaar hendel. En als kers op de taart zijn de nieuwe Scramblers nu standaard uitgerust met Bosch bochten-ABS.

De Café Racer en Full Throttle zijn leverbaar vanaf november, de Icon en Desert Sled staan vanaf januari bij de dealer.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.