Sport

Met welke fabrikant staat Ten Kate Racing komend seizoen op het circuit?

Nu Honda heeft aangekondigd na een jarenlange samenwerking met Ten Kate Racing de banden met het Nederlandse team te verbreken, is het plots stil rond de club uit Nieuwleusen. Houdt dat in dat we voorgoed afscheid moeten nemen van het ooit zo succesvolle Nederlandse WK Superbike team, of gloort er nog hoop aan de horizon?

In het geval van het laatste scenario is het in ieder geval te hopen dat de stilte snel doorbroken wordt. Niet in de laatste plaats omdat het nieuwe seizoen in feite alweer begonnen is. Zo wordt er door diverse teams al volop getest.

Maar wat zijn de mogelijkheden voor Ten Kate Racing nu de meeste roosters zo goed als ingevuld zijn? Van de merken die dit seizoen in het WK Superbike actief zijn geweest, zijn feitelijk alleen Aprilia en MV Agusta nog vrij. BMW heeft haar activiteiten namelijk ondergebracht bij Shaun Muir Racing, dat het afgelopen seizoen nog aan Aprilia verbonden was. De kans dat Ten Kate met Aprilia in zee gaat, lijkt ons echter klein gezien de financiële onzekerheden en ontwikkelingsmogelijkheden bij de Italianen.

MV Agusta is op haar beurt, naar het schijnt, voornemens alle WK Superbike-activiteiten te staken. Daarnaast zou een deal met deze Italianen om dezelfde redenen als bij Aprilia even onwaarschijnlijk zijn.

Suzuki?

Een andere reële optie is wellicht een samenwerking met Suzuki. De Japanners zijn al een aantal jaar niet actief in het WK Superbike, maar hebben het afgelopen seizoen met hun GSX-R1000R heel behoorlijk meegedaan in het competitieve Brits Superbike-kampioenschap. Toegegeven, daar zijn de technische reglementen iets anders dan bij het WK Superbike. Maar een terugkeer op het mondiale podium met een bewezen kundig team als dat van Ten Kate zou voor de Japanse fabrikant best tot succes kunnen leiden.

Tel daarbij op dat ook WK Superbike-organisator Dorna een extra merk op de startgrid ongetwijfeld ziet zitten en ook Ten Kate Racing graag binnenboord wil houden, en er zou zomaar iets moois kunnen ontstaan. Hoe denk jij hierover? Stem op onze poll!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Yamaha YZF-R1 Rea-replica

Yamaha YZF-R1 Rea-replica

24 april, 2024

Yamaha maakte onlangs bekend dat de R1 niet wordt opgewaardeerd naar Euro 5+. Dit betekent dat de R1 in 2025 wordt ...

Overig nieuws