Nieuws

Merkregistraties BMW duiden op elektro-offensief

Bij BMW lijkt een heus elektro-offensief aanstaande. De Duitsers hebben maar liefst elf typeaanduidingen laten registreren en beschermen. De aanduidingen DC 01, DC 02, DC 03 en verder tot DC 09 verwijzen natuurlijk naar de Vision DC Roadster, het elektrische concept dat BMW in juni 2019 presenteerde.

De aanduiding DC staat in het geval van de Vision DC Roadster voor ‘Direct Current’, gelijkstroom dus. Nog in hetzelfde jaar liet BMW ook de wat minder visionaire en meer realistische BMW E-Power Roadster zien (zie ook MotoPlus 24/2019). De cijfers 01 t/m 09 duiden er waarschijnlijk op dat er meerdere modellen of versies gepland zijn, die zich qua concept mogelijkerwijs tussen de Vision DC Roadster en de E-Power Roadster bevinden. Wij gaan er in ieder geval van uit dat het registreren van zoveel namen voor de planning op de lange termijn is en BMW niet ineens met meerdere E-modellen in verschillende segmenten op de markt komt. We denken dan voorzichtig aan E-roadsters, E-tourers, E-adventures enzovoort.

Twee andere, nieuw geregistreerde namen luiden CE 02 en CE 04. Deze zijn schijnbaar voor twee nieuwe elektrische scooters van BMW bedoeld, aangezien de huidige motorscooters van de Duitsers ook al een ‘C’ in de typeaanduiding hebben. De huidige elektrische scooter van BMW heet immers C Evolution, een nieuwe CE 04 zou dus de opvolger van de sinds 2014 leverbare C Evolution kunnen zijn. De CE 02 misschien een goedkopere variant.

Hoe waarschijnlijk onze aannames zijn? Met eerdere merkregistraties van BMW in het achterhoofd: zeer waarschijnlijk. Voor veel modellen liet BMW vooraf een naam registreren, die uiteindelijk de exacte typeaanduiding van het productiemodel werd. Dat de afkorting ‘DC’ voor toekomstige elektrische motorfietsen gebruikt gaat worden en ‘CE’ voor elektrische scooters lijkt dus zo goed als zeker.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.