Nieuws

Meest extreme Ténéré tot nu

Eerst kwam hij niet en toen toch weer wel. Yamaha haalt na een aanvankelijke weifeling de Ténéré 700 Extreme gelukkig toch naar Nederland.

Zoals het bij een allroad betaamt staat ‘Extreme’ ook bij Yamaha’s populaire T7 voor meer veerweg. Dat maakt de Yamaha offroad nog beter. De volledig instelbare KYB vering heeft voor en achter 20 millimeter meer veerweg dan een standaard T7. Vooraan heeft de Ø 43 millimeter upsidedown-vork 230 millimeter veerweg, achteraan bedraagt die 220 millimeter. Mochten die waarden je bekend voorkomen: de Ténéré World Raid beschikt over dezelfde veerwegen. De verlengde veerwegen leveren een grondspeling op van 260 millimeter en dat zijn er eveneens 20 meer dan bij de standaard Ténéré 700.

De Ténéré 700 Extreme is uitgerust met 35% grotere titanium voetsteunen en een aluminium radiateurbeschermer en kettinggeleider. Meer in het oog valt het tweedelige spatbord. Naast het hoge crosspatbord en een apart deel vlak boven de band dat beschermt tegen vuil en puin. Het platte eendelige rallyzadel maakt het makkelijk verplaatsen van het lichaam mogelijk. Dankzij 20 millimeter meer zadelvulling komt de zadelhoogte uit op een indrukwekkende 910 millimeter.

De Ténéré 700 Extreme is in 2024 beschikbaar in het typische Yamaha Icon Blue. Yamaha heeft nog geen prijs bekend gemaakt voor de Extreme.

Wil je exact alle specificaties weten of een dealer in de buurt?

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws