Nieuws

Meer snelheidsboetes

Er zijn zo links en recht een paar stukken waar we af en toe 130 mogen rijden…

Maar toch: Veel meer weggebruikers zijn afgelopen zomer op de bon geslingerd. Het aantal boetes steeg van 1,7 miljoen in de maanden april, mei en juni naar ruim 2,2 miljoen in de maanden juli, augustus en september.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB).  De forse stijging komt onder meer door hardrijders bij trajectcontroles. ,,Het aantal opgelegde bekeuringen steeg op die trajecten met ruim 172.000 naar 473.000, onder andere als gevolg van de ingebruikname van het nieuwe trajectcontrolesysteem op de rijksweg A2”, licht een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie toe.

Op de A2 werden bijna 190.000 mensen betrapt op te hard rijden. Dat leverde de schatkist ruim 13,5 miljoen euro op. Berichtgeving over die cijfers leidde eerder deze week tot commotie. Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) zegt vandaag in een reactie dat de genoemde snelweg echter ‘geen melkkoe’ is, maar gewoon een weg als alle andere waar niet te hard gereden mag worden. "Je moet gewoon binnen de snelheid rijden, daarom is dat systeem daar, "zei Opstelten. De trajectcontrole is volgens hem ‘prima’ en was ook aangekondigd in de periode ervoor. "Iedereen weet waar hij aan toe is."

Over woede over de 190.000 boetes in 2 maand tijd merkte hij niks. "Ik ben ook wel eens ontevreden en dan zegt iemand in mijn omgeving: dan moet je maar wat minder hard rijden."

Bron: ANP.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws