Nieuws

Meer comfort en bergruimte voor nieuwe Honda GoldWing 2021

Meer comfort, meer opbergruimte en meer techniek, zonder in kilo’s aan te komen. Zo kun je de nieuwe 2021-GoldWing, die beschikbaar is in de versies ‘basis’ en ‘tour’ het best omschrijven.

Met kleine, maar zeer effectieve, wijzigingen heeft Honda haar toerbuffel geschikt gemaakt voor het nieuwe modeljaar. De grootste verandering? Meer opbergruimte. 11 liter om precies te zijn, waardoor het totale bagagevolume nu gegroeid is tot liefst 121 liter. Dat biedt mogelijkheden.

Motorisch blijft alles bij hetzelfde, want ook in 2021 wordt de GoldWing aangedreven door de 1.833 zescilinder met 126 pk bij 5.500 tpm en 170 Nm koppel bij 4.500 tpm. Ook de al eerder geïntroduceerde rijmodi, verhuizen onveranderd mee naar het nieuwe modeljaar. Hetzelfde geldt voor de zesversnellingsbak, als je voor een manueel bediende koppeling kiest. Wie voor de DCT-versie gaat, krijgt een zevenversnellingsbak plus een echte achteruitversnelling. Helemaal fijn, is dat deze configuratie nu ook voor de basis-uitvoering (die zonder topkoffer) beschikbaar is.

Over comfort hadden GoldWing-rijders al weinig te klagen, maar Honda heeft naar eigen zeggen toch nog ruimte gevonden voor verbetering. En wel in het zadel, dat voor 2021 net wat luxer is geworden. Hierbij is nu namelijk keuze uit nieuwe bekledingen uit faux en echt leer. Ook is de rugleuning van de Tour iets verder achterover gezet, van 16 naar 23 graden. De muziek-installatie op de nieuwe GoldWing is eveneens iets bijgeschaafd. Zo worden de motoren geleverd met nieuwe luidsprekers die een verfijnder en krachtiger geluid ten gehore moeten brengen. Daarnaast zijn de USB-poorten geüpdatet naar de nieuwe USB C-standard. Eveneens nieuw, is dat nu ook de passagier de muziek kan regelen met een in de armleuning geïntegreerde afstandsbediening.

Honda’s 2021 GoldWing Tour is er in twee kleurstellingen: Gunmetal Black Metallic en Candy Ardent Red. Dat laatste decors is echter alleen beschikbaar in combinatie met een DCT. De standaard GoldWing wordt dit modeljaar in het Pearl Deep Mud Grey geleverd. Hoeveel de motoren gaan kosten, wordt later bekendgemaakt.

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.