Nieuws

Matthews: Na de Tour liever op de motor, dan rijden in criteriums

,,Ik heb vorig jaar na het seizoen een erg mooie Yamaha Team Max gekocht, alleen kan ik er nog niet op rijden omdat ik geen rijbewijs heb. Dat staat nu gepland voor de periode na de Tour”, vertelde Matthews zondag.

Hij was vroeger een fervent motorcrosser en deed zelfs in zijn jonge jaren mee aan wedstrijden in Australië. ,,Dat kon wel, omdat ik in het bezit was van een licentie om te crossen. Die geeft je echter niet het recht om op de openbare weg  te rijden.”

Matthews was vorig jaar present in drie Nederlandse criteriums, maar hij vond alle aandacht daar voor zijn persoon niet geweldig. ,,Ik ben graag op mijn gemak en wil een beetje met rust worden gelaten. Zoals het er vorig jaar aan toe ging in Nederland, was me een beetje te veel.”

,,Sommige renners houden ervan om tussen het publiek te staan, zij krijgen er veel energie van. Ik ben wielrenner omdat ik ervan houd en doe het niet voor de aandacht van de media. Bovendien waren de drie dagen een behoorlijke extra inspanning voor me, na drie weken Tour. Ook daarom laat ik het circus aan me voorbijgaan. Tenzij er een geweldig aanbod komt van een organisator, dan zal ik het overwegen.”

bron: de gelderlander

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste test: Kawasaki Z500 SE

Eerste test: Kawasaki Z500 SE

20 april, 2024

Voor Kawasaki staat 2024 in het teken van een halveliter-offensief. Liefst drie nieuwe modellen zien het daglicht. ...
Touratech Travel Event 2024

Touratech Travel Event 2024

20 april, 2024

Bekende sprekers, internationale sterren, een grote filmpremière, gerenommeerde exposanten en tal van ...

Overig nieuws