Sport

Marquez zet motor aan de kant voor F1-auto

Op uitnodiging van Red Bull heeft MotoGP-coureur Marc Marquez zijn motor aan de kant geparkeerd om in de Scuderia Toro Rosso Formule 1-auto over de Red Bull Ring in Oostenrijk te rijden. “Het is echt een geweldige ervaring om in deze auto te rijden, zeker de downforce en snelheid waarmee je een bocht in kunt duiken”, liet Marquez na afloop weten.

De kans dat de 25-jarige Spanjaard zijn motor voorgoed aan de kant zet, is echter klein. Zo had hij na een aantal ronden al een wat pijnlijke nek.

Lauda en Webber
Voor Marquez achter het stuur van de Formule 1-wagen mocht kruipen moest hij eerst een aantal testronden rijden in een simulator. Ook op de baan kon de motorcoureur rekenen op een goede begeleiding. Zo kreeg hij onder meer tips van Niki Lauda en Mark Webber.

Marquez is overigens niet de eerste MotoGP-rijder die achter het stuur kruipt van een Formule 1-wagen. Onder meer Rossi (Ferrari) en Lorenzo (Mercedes) gingen hem voor.

https://twitter.com/marcmarquez93/status/1003897920154894336

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.