Sport

Marquez: ‘Mijn bandenkeuze was de grootste fout van het seizoen’

“Ik heb de grootste fout van het seizoen gemaakt door op de grid te kiezen voor de medium achterband, terwijl mijn mensen zeiden dat het harder zou gaan regenen.” Marc Marquez was na afloop van de MotoGP in Valencia meer dan duidelijk. Hij was zelf de reden van zijn valpartij.

“In de derde vrije training voelde ik me heel goed met die band. Ik was de enige in de race met de medium achterband. Ik heb me meteen verontschuldigd bij het team en ik moet leren van deze fout. Ik wil perfect zijn.” De crash tijdens de race was al zijn tweede van het weekend en 23e van het jaar. Gelukkig voor hem is zijn eerder opgelopen schouderkwetsuur niet verergerd.

“Sinds de Australische Grand Prix rij ik met een zwaar ingetapete schouder. Het probleem is dat ik na Motegi had moeten stoppen”, bekende Marquez. Alleen operatie zou het ongemak kunnen verhelpen, wist hij, en het herstel zou zes weken duren. “Vijf, dus”, grapte Marquez na zijn vierde nulscore van het jaar.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.