Nieuws

Leuk voor deze winter

Zelf werkzaam zijn loont. En is leuk. Bovendien zijn er veel dingen die vroeger alleen betaalbaar voor profs waren binnen kleingeld bereik gekomen…

Kortom: zelf elektrisch lassen is een optie. ‘Rustbusters’, een bedrijf dat zijn roots in de klassieke autowereld heeft levert al lang lasapparatuur en geeft cursussen.

Maar nu hebben ze ook een boek waar door iedereen met wat leeswerk en oefenen elektrisch kan leren lassen.

Een mooie optie voor Sinterklaas. Het lasapparaat zelf kan dan onder de kerstboom:

Stap voor Stap Elektrode Lassen

Na eerdere succesvolle boeken in de stap voor stap reeks over lassen (MIG/MAG en TIG) en plaatwerken is er een nieuw lasinstructieboek verschenen over het elektrode lassen. Booglassen met beklede elektrode (BMBE), simpelweg elektrode lassen genoemd, is een populair lasproces onder de doe-het-zelvers. Het is relatief snel te leren en de moderne elektrode lasapparatuur is zeer compact, licht in gewicht (minder dan 5 kg!) en budget vriendelijk geprijsd. Het elektrode lasproces is met name geschikt voor het lassen van staal, rvs en gietijzer, bijvoorbeeld het lassen van hekken, trappen, bruggen, aanhangers, barbecues, etc. Ook gescheurde spruitstukken worden geregeld met gietijzerelektroden gelast. Aan de hand van het praktische instructieboek Stap voor Stap Elektrode Lassen kunt u deze lastechniek onder de knie krijgen. Zeer rijk geïllustreerd boek met meer dan 100 kleurenfoto’s, praktijkvoorbeelden, lasgereedschap, lasfouten, problemen oplossen, veel handige en onmisbare tips. “Stap voor Stap Elektrode Lassen (door M. Briër ISBN 9789079901036 is te koop bij Rustbuster (www.rustbuster.nl) en bij de betere (web)boekhandel voor slechts € 14,95.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws