Nieuws

Leuk voor de Herfstvakantie

Leuk voor de Herfstvakantie: Pas de Calais. Noord Frankrijk. Toeristisch enorm onderschat. En alleen maar omdat er niets te doen zou zijn?

De regio ligt vol met een fijnmazig wegennet dat bochtig over een glooiend landschap luiert. Je kunt een hele dag prettig sturen terwijl je eigenlijk niet ver van huis komt.

Er zijn leuke kustplaatsjes, pas in de buurt van Calais alleen wat op. Het wemelt daar van de illegale Afrikanen die jou mogelijk als verdienmodel zien.

Plenty musea over WOI en II, de site van waar het Superkanon, de V3, London plat zou hebben moeten gooien, het Blockhaus waar V2 geassembleerd werden. Noem maar op.

Het weer is ongeveer als bij ons. Men doet er van alles aan om toeristen te lokken. Zelfs de lokale weersverwachtingen zijn positief gekleurd. Het succes van al die inzet? Mwah… We hebben drukkere plekken gezien. Zeker de leukste wegen en weggetjes heb je vaak bijna voor jezelf. En dat ‘bijna’ moet je natuurlijk wel scherp houden! Het horeca aanbod in de kleine plaatsjes is vaak beperkt in verband met leegloop en vergrijzing. Maar als je een Gite huurt, dan ben je helemaal eigen baas en heb je genoeg aan de lokale supermarkt.

Het adres waar wij naar toe terug gaan is:

Le Château de la Motte
62132 Hardinghen
Gite 2-4 personnes

http://www.gite-epinette.com/wp/motte/welcome/

Men spreekt Engels

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.