Nieuws

Later dan de Belgen

Bij onze zuiderburen was het onlangs ongeveer een even groot succes als de Europese verkiezingen. Hier moeten we dat beter doen:

Op maandag 16 juni is het de 23ste ‘Ride to Work Day’. Op deze dag worden wij, motor- en scooterrijders opgeroepen om ter promotie van hun favoriete vervoermiddel met de motor of scooter naar het werk te gaan. Dit traditionele evenement vindt jaarlijks plaats en kent zijn oorsprong in de Verenigde Staten waar deze drieëntwintig jaar geleden voor het eerst werd georganiseerd en sindsdien gestaag is gegroeid.

Het doel van de initiatiefnemers is om erkenning van het grote publiek te krijgen voor de vele voordelen die onze vorm van vervoer biedt. Volgens de (non-profit) organisatie verbruiken motorfietsen en scooters minder grondstoffen per km dan de auto en nemen minder ruimte in op parkeerplaatsen en op wegen. Voor honderdduizenden forensen zijn motorfietsen en scooters dan ook een economische, efficiënte en maatschappelijk verantwoorde vorm van mobiliteit die energie bespaart, de files vermindert en een breed scala van andere publieke voordelen oplevert. Of ze zouden dat moeten zijn.

De FIM ondersteund dit wereldwijde evenement via haar nationaal aangesloten bonden en in samenwerking met vele motor- en scooterclubs over de hele wereld roepen zij hun leden dan ook op om met hun favoriete tweewieler naar het werk te gaan en dat vooral op maandag 16 juni te doen.

Extra informatie over dit evenement is te vinden op: www.ridetowork.org

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste indruk: Indian Scout

Eerste indruk: Indian Scout

17 april, 2024

Zon hoog aan de hemel, rechts van me het glinsterende wateroppervlak van de Stille Oceaan dat helemaal doorloopt ...

Overig nieuws