Nieuws

KTM werkt aan instap 1290 Super Adventure

Het lijkt er op dat KTM aan een instapmodel van haar 1290-allroad werkt. Zonder radar en semi-actief veersysteem, maar wel lichter en voordeliger geprijsd.

Met deze actie wil de Oostenrijkse fabrikant haar positie ten opzichten van concurrenten als BMW en Ducati versterken. Een 1290 Super Adventure zonder extra hoofdletters dus. Hoe gaat dat er uit zien? Laten weer eerst eens naar de huidige 1290 Super Adventure S kijken. Die is standaard voorzien van semi-actieve WP-vering en de nieuwe adaptieve cruise control met Bosch-radarsysteem. Prijs? € 22.700,-. Aangezien er momenteel nog geen GS met een dergelijk radarsysteem is, moeten we ter vergelijk naar de Ducati Multistrada V4 kijken. De S-versie met elektronische vering en radarsysteem kost € 4.900,- meer dan de basisversie. Als we dat een-op-een omrekenen naar een 1290 Super Adventure zonder deze opsmuk komen we op een bedrag van € 17.800,-. En dan zou zo’n instapmodel ineens een hele berg euro’s voordeliger zijn dan een GS, en nog flink sterker ook.

Een interessante optie dus, ook al omdat zo’n basis-KTM 240 in plaats van 245 kilo zou gaan wegen. Veel meer dan deze geruchten weten we nog niet, maar het plan lijkt zo gek niet…We wachten geduldig af.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws