Nieuws

KTM werkt aan grote elektrische step

Net als bij andere merken, is ook bij KTM mobiliteit een belangrijk onderwerp. Dat op dit vraagstuk meerdere antwoorden bestaan, is te zien aan het nieuwste prototype van KTM dat onlangs gespot is. Wat blijkt: de Oostenrijkers zijn bezig met de ontwikkeling van een elektrische step.

Daarmee lijkt het merk zich op de stedelijke gebruiker te richten. Hoe de KTM-step eruit ziet, kunnen we hier helaas niet laten zien omdat we de beeldrechten missen. Maar we kunnen het uiteraard wel omschrijven. Het gaat namelijk om een flinke step met aan de voorzijde een upside-down voorvork met daarin een 19 inch voorwiel. Vergelijkbaar met de constructie van veel mountainbikes.

Op het stuur zit een een TFT-dashboard en het accupakket is onder de grote treeplank in het midden geplaatst. De aandrijving vindt plaats middels een wielnaafmotor die op het 15 inch achterwiel is gezet. De centrale framebuis is tevens voorzien van kleine kappen die de bestuurder beschutten tegen weer en wind. Tot slot is het prototype voorzien van een flinke nummerplaat.

Over het vermogen en rijbereik is niets bekend. Dat geldt ook voor een mogelijke lanceringsdatum. Gezien de grote hoeveelheid ducttape op het prototype is 2020 in ieder geval een veiligere gok dan 2019.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.