Nieuws

KTM 1290 Super Duke R met semi-actieve vering?

In Amerika zijn details en informatie over een KTM Super Duke R Evo met semi-actieve vering opgedoken. Dergelijke veersystemen zijn tegenwoordig standaard of optioneel bij powernakeds als een Aprilia Tuono, BMW S1000R of Ducati Streetfighter V4, maar voor de KTM Super Duke was het in beide gevallen niet leverbaar. Dat lijkt in 2022 te gaan veranderen.

In Amerika zijn gegevens omtrent de Super Duke R Evo opgedoken, waarin wordt gerept over semi-actieve vering. Het systeem is, zoals gebruikelijk bij KTM, afkomstig van dochter WP en zou technisch identiek zijn aan dat van de Super Duke GT. Alleen de setting lijkt stugger te zijn en er zou een speciale Track-modus op zitten. Ook de nog onbevestigde info dat er een Suspension Pro pakket zit aan te komen, lijken de geruchten te bevestigen. Middels dit extra stukje software kan er verder nog meer manueel aan voor- en achtervering worden versteld.

In Amerika zou deze Evo 19.599 dollar gaan kosten, 900 dollar meer dan de prijs van de R. Geen slechte deal voor semi-actieve vering. Maar zoals gezegd, bevestigd is de komst van dit systeem officieel nog niet.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws