Nieuws

Kopen op veilingen

Kopen op veilingen,  dat lijkt zo spannend, zo voordelig. Tegenwoordig zijn er zelfs motorfiets veilingen. Maar je kunt je er de neus aardig stoten wanneer je in je enthousiasme gaat bieden.

Zo vergeten mensen nog al eens dat er boven de prijs waar voor ze hun gedroomde waar kopen nog even de veilingkosten en btw komen. Bij steeds meer veilinghuizen wordt dat steeds beter kenbaar gemaakt overigens, om  dat ze het gezeur op het trosradar forum en andere huilsites ( “Ik heb geen geld om een auto te kopen, nu kocht ik er eentje bij Jetcars voor 500 euro zonder garantie. En nu is hij al stuk. En Jetcars geft geen garantie. Wat moet ik doen?) willen voorkomen.

Dat garantie aspect is, heel barre uitzonderingen daar gelaten doorgaans prima af gedekt bij veilingen. Want: “Garantie: geen.”

Maar tel dus zeg maar 40 % op bij het bedrag waar voor je net gescoord hebt.

En maak een plan. Bepaal voor af wat je maximaal wilt uitgeven. De grootste kracht van een veiling is dat in  het publiek de hebzucht toeslaat, de kift, de na ijver. Dan gaan mensen tegen elkaar-, in plaats van op het object bieden.

En een goede veilingmeester kan daarbij nog wat olie op het vuur gooien.

Niks mis met veilingen. Als je maar weet wat je doet.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.