Nieuws

Koning Zelfbouw volgens Yamaha

Heb je een Yamaha plus een flinke portie fantasie en ben je niet bang van gereedschap, dan loont het de moeite om aan te haken bij deze ‘Doe-het-zelf-competitie’ van Yamaha.

Onder de noemer ‘Build Your Own’ zoekt Yamaha naar creatievelingen die hun Yamaha omgetoverd hebben (af van plan zijn dat te doen) tot een ‘Sport Heritage’ model.

En dat is dan marketingtaal  voor een minimalistische, no-nonsense zelfbouw-motor. En hoeverre ‘zelfbouw’ in te vullen is, dat bepaal je… Zelf.

Nu kun je zelf helemaal los gaan bij het personalizen van je Yamaha , maar je kunt ook voor confectiefantasie gaan met de accessoires die de Yamaha zelf aanbiedt. Er zijn ook zogenaamde  Yard Built-onderdelen (ook weer marketing taal)  van gerenommeerde zelfbouwers als ‘Wrenchmonkees’ en ‘DEUS’ zijn beschikbaar, al geldt dit uitsluitend voor de SR400 en XJR1300 modellen.

Zoals gezegd gaat het hier om een competitie, dat betekent dus ook dat er iets te winnen valt. Hoofdprijs: een heuse SR400. Voor de nummers één tot en met vier ligt er een accessoirepakket (t.w.v. €1000,-) klaar. De competitie begint 20 februari tijdens de openingsdag van de MOTORbeurs Utrecht. Meer info? www.yamaha-sport-heritage.nl.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Pieterpadroute voor de motor

Pieterpadroute voor de motor

8 december, 2023

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het ...

Overig nieuws