Nieuws

KNMV vecht door tegen APK

Op diverse fronten wordt de lobby tegen de verplichte APK voor motoren voortgezet en de KNMV volgt daarbij de weg die men eerder is ingeslagen.

De marsroute van de KNMV tegen de invoering van de verplichte Algemene Periodieke Keuring voor motoren wordt de laatste weken volgens plan aangehouden. De overkoepelende motorbond is al enkele jaren actief om parlementariërs in binnen- en buitenland te overtuigen van het feit dat zo’n APK in ons land niet of nauwelijks invloed zal hebben op de verkeersveiligheid, voornamelijk op cijfers uit Zuid-Europa is gebaseerd en de Nederlandse motorrijders volkomen overbodig op kosten jaagt.

Het eerste positieve resultaat in Den Haag werd onlangs behaald toen bekend werd dat de regering het standpunt van de KNMV over de verplichte APK had overgenomen. Dit was mede het gevolg van een langdurige politieke lobby door de motorbond, die werd gesteund door een open brief die over dit onderwerp naar de Tweede Kamer was gestuurd.

Eind oktober komt de Transportraad in Brussel bijeen, waar de verantwoordelijke bewindslieden uit alle 27 landen dit onderwerp zullen behandelen. Daarbij kan de minister of haar opvolger – wie dat zal zijn weten we op dit moment nog niet – het standpunt namens Nederland naar voren brengen. Nog voor die tijd zal een KNMV-delegatie in Brussel het overleg met diverse Europarlementariërs voortzetten om zoveel mogelijk politiek draagvlak voor ons standpunt te realiseren.

bron: KNMV

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Lezerstest Suzuki 2024-modellen

Lezerstest Suzuki 2024-modellen

21 juli, 2024

Suzuki blaast de laatste jaren flink in de bus met talrijke nieuwe modellen en zelfs een compleet nieuw platform ...
Nieuwe roadster van Royal Enfield

Nieuwe roadster van Royal Enfield

20 juli, 2024

Royal Enfield breidt haar 450-platform uit met een nieuw model. De Guerrilla 450 is een roadster met de bekende ...

Overig nieuws