Nieuws

KNMV vecht door tegen APK

Op diverse fronten wordt de lobby tegen de verplichte APK voor motoren voortgezet en de KNMV volgt daarbij de weg die men eerder is ingeslagen.

De marsroute van de KNMV tegen de invoering van de verplichte Algemene Periodieke Keuring voor motoren wordt de laatste weken volgens plan aangehouden. De overkoepelende motorbond is al enkele jaren actief om parlementariërs in binnen- en buitenland te overtuigen van het feit dat zo’n APK in ons land niet of nauwelijks invloed zal hebben op de verkeersveiligheid, voornamelijk op cijfers uit Zuid-Europa is gebaseerd en de Nederlandse motorrijders volkomen overbodig op kosten jaagt.

Het eerste positieve resultaat in Den Haag werd onlangs behaald toen bekend werd dat de regering het standpunt van de KNMV over de verplichte APK had overgenomen. Dit was mede het gevolg van een langdurige politieke lobby door de motorbond, die werd gesteund door een open brief die over dit onderwerp naar de Tweede Kamer was gestuurd.

Eind oktober komt de Transportraad in Brussel bijeen, waar de verantwoordelijke bewindslieden uit alle 27 landen dit onderwerp zullen behandelen. Daarbij kan de minister of haar opvolger – wie dat zal zijn weten we op dit moment nog niet – het standpunt namens Nederland naar voren brengen. Nog voor die tijd zal een KNMV-delegatie in Brussel het overleg met diverse Europarlementariërs voortzetten om zoveel mogelijk politiek draagvlak voor ons standpunt te realiseren.

bron: KNMV

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.